Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Vai zināt, kā garšo maizītes ar bietēm un zemenēm vai arī ar lasi un mango? Šādas maizītes
"Latvijas maiznieka" meistarklasē gatavoja sabiedrībā zināmi cilvēki un slavenības.
Dziedātāja Agnese Rakovska demonstrēja, kā pagatavot brokastu maltīti, kas dotu spēku rītam un drusku pat
koncertam vakarā.
Radio dīva Marta Grigale prezentēja savu versiju pusdienām radio studijā – grauzdētu auzu maizīti ar krēmsieru
un krāsnī ceptu laša fileju, kas pārklāta mango šķēlītēm.
Alina Keller dalījās ar recepti
izsmalcinātai sviestmaizei līdzņemšanai. Viņa uz grieķu jogurta maizītes servēja garneles, avokado, ķiršu
tomātiņus un mocarella sieru.
Elizabete Gorina pagatavoja vegānisku ēdienreizi vieglām vakariņām, izmantojot pilngraudu porciju maizi un
dažādu
krāsu dārzeņus un augļus – vārītas bietes, zemenes, gurķi, rukolu, humusu, ķirbja sēklas un valriekstus.
Savukārt stiliste Indra Salceviča dalījās ieteikumā vasarīgas maltītes pagatavošanā, iedvesmojoties no
vasarā iemīļotā
ēdiena – aukstās zupas. Uz dārzeņu maizes tika servētas marinētas bietes, sīpolloki, gurķis, vārīta ola,
klasiskais krēmsiers un citronpipari.
Markus Riva lika lietā rudzu maizi un pagatavoja sātīgu sviestmaizi ar "lēni sautētu vistas fileju, avokado,
Filadelfijas sieru un sarkano pesto, bet
skaistumkaraliene Diāna Kubasova piedāvāja recepti launagam – siera
maizi ar trīs veidu
sieriem. Uz viņas sviestmaizes bija kausētais, mocarella un sarkanais Čedaras siers, saulē kaltēti tomāti,
rukola un baziliks.
Fitnesa guru Kristaps Vilde radīja, kā pagatvot veselīgu un šķiedrvielām bagātu burgeru.