Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Dienu pirms Harija un Meganas karaliskajām kāzām, Kensintonas pils savā Twitter kontā paziņoja, no kā būs gatavota karalisko kāzu kūka, proti, no 500 olām, 20 kg cukura, 20 kg sviesta, 20 kg miltiem, 200 Amfati citroniem un 10 pudelēm plūškoka sīrupa. Torti rotās 200 svaigi ziedi
Savukārt pati kondotore Klāra atklāja, ka kūka tiek gatavota no citronu biskvīta, citronu krēma un Šveices bezē sviesta krēma. Viņa stāstīja, ka vairākus mēnešus pirms karaliskajām kāzam izmēģinājusi dažādas šīs kūkas variācijas, lai būtu droša, ka tā saglabās savu formu un izskatu telpā, ko piepildīs 600 viesi.
The wedding cake is to be served at the Reception. It was designed by Claire Ptak and features elderflower syrup made at The Queen’s residence in Sandringham from the estate’s own elderflower trees, as well as a light sponge cake uniquely formulated for the couple. #royalwedding pic.twitter.com/kt5lE4tEn9
— Kensington Palace (@KensingtonRoyal) May 19, 2018
Ne karaļnams, ne arī konditore Klēra pagaidām nav atklājusi precīzo prinča Harija un Meiganas kāzu tortes recepti, taču, ja nav jāsatraucas par 600 viesu radīto siltumu, tad var pagatavot torti, kas pēc garšas būs karalisko kāzu tortes līdziniece
Biksvītam 4 olas saputo ar 225 g cukura. Pēc tam pieputo 225 g sviesta. Saputotajā masā iemaisa 225 g izsijātus miltus un norīvētu mizu no 1 citrona. Kamēr biskvīts cepas, no 1 citrona izspiež sulu un to uzkarsē.
Kad biskvīts gatavas, to izņem no krāsns un tā virspusi sadursta ar dakšiņu. Pārlej ar silto citrona sulu un atsāj atdzist. Kad biskvīits atdzisis, to pārgriež horizontāli uz pusēm.
Citronu krēmam 2 citroniem norīvē mizu un to samaisa ar 150 g cukura. Bļodā sakuļ 50 g sviesta ar citronu cukuru, tad pa vienai pieputo 3 olas. Norīvētajiem citroniem izspiež sulu un to pievieno saputotajai masai. Pieliek arī šķipsiņu sāls. Bļodu ieliek ūdens peldē un maisot karsē, līdz masa sabiezējusi.
Nav jāuztraucas, ja vienā brīdī masa izskatās pēc biezpiena ar sūkalām. Turpinot karsēšanu un maisīšanu, masa kļūst spīdīga un zīdaina.
Šveices bezē sviesta krēmam 4 olu baltumus (aptuveni 120 g) samaisa ar 235 g cukuru un karsē ūdens peldē, nepārtraukti maisot, līdz temperatūra sasniedz 60 grādus pēc Celsija. Tad bļodu no ūdenes peldes izņem un turpina kulšanu, līdz izveidojas stingras un spīdīgas putas. Pa vienam gabaliņam pieputo 200 g sviesta. Turpina putot,līdz izvedojas stingras uzputota masa. Gatavajā krēmai iemaisa 15 g plūškoka sīrupa.
Kūkas apašējo biskvīta kārtu apslaka ar plūškoku sīrupu. Uz biskvīta uzsmērē citronu krēmu, tad sviesta krēmu. Uzliek otru biskvīta kārtu, to atkal apslakot ar plūškoku sīrupu. Arī uz otras kārtas uzsmērē citronu krēmu un sviesta krēmu. Kūkas malas arī nosmērē ar sviesta krēmu. Kūku rotā ar svaigiem ziediem.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām