Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Cukuru, sviestu un medu uzkarsē.
Verdošā masā iekuļ pusi miltu un maisa, līdz masa atlec no katla malām.
Mīklu noliek malā atdzesēties.
Sakuļ olu,atlikušajos miltos iemaisa sodu un piparkūku garšvielas.
Padzisušajā masā iemaisa sakulto olu un miltus.
Mīklu kārtīgi mīca, lidz tā kļūt spīdīga.
Mīklu glabā vēsumā.
Ideāli, ja mīklu var paspēt sagatavot vismaz pāris nedēļas pirms piparkuku cepšanas, tad tā būs vislabākajā konsistencē.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām