Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Ratatouille ir Francijas klasika, ko gatavo sezonā, kad ir baklažāni, cukīni un tomāti. Pievienojot sautējumam lēcas, iegūstams jaunu ēdiens.
Atšķirībā no citiem pākšaugiem, lēcas pirms vārīšanas nav jāmērcē. Tās ieber vārošā ūdenī un vāra no 20 līdz 40 minūtēm, atkarībā no lēcu veida. (Nepieciešamais vārīšanās ilgums parasti ir uzrakstīts uz paciņas).
Kamēr lēcas vārās, kubiņos sagriež baklažānus un cukini, sasmalcina ķiplokus un sīpolus.
Baklažāniem uzkaisa sāli un tos viegli apmaisa, lai sāls tiek pie visiem gabaliņiem.
Sīpolus un ķiplokus viegli apcep uz pannas eļļā, tad tad apcep cukini un baklažānus, kuriem noliets izveidojušais šķidrums. Kad dārzeņi apcepusies, pievieno sagrieztus tomātus un turpina sautēšanu un nelielas uguns.
Novāritās lēcas nokāš, pievieno sautējumam un vēl pasautē pāris minūtes.
Ja nepieciešams, gatavam sautējumam pieliek sāli.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām