Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Šo krēmu es saucu par plombīra krēmu, jo tā garša tiešām atgādina plombīra saldējuma garšu. Nekādas slepenas sastāvdaļas tur nav pievienotas - pazīstamo plombīra garšu dod saldais krējums, sviests, piens, cukurs - sastāvdaļas, no kā padomju gados ražoja plombīru.
šo krēmu var izmantot , piemēram, Napoleona kūkā vai kondensetā piena kūkā, vai arī kā mērci, pārlietu ogām vai karstai štricelei.
No ši krēma var gatavot arī saldējumu - garšos kā īstais plombīrs! Ja ir saldējumu mašīna, tad tas ir pavisam vienkārši - tajā ielej atdzesētu krēmu un gaida, kamēr sakuļas un saveļas bumbā. Ja nav saldējuma mašīnas, tad krēmu var ieliet traukā un ielikt saldētavā. Tiesa, tad gan ik pa laikam ir jāapmaisa, lai neveidots lieli ledus kristāli.
Olas samaisa ar cukuru un kukurūzas cieti.
Pienu ielej katliņā un uzkarsē. Tad nepārtraukti maisot olu masu, tievā strūkliņā tajā ielej karsto pienu.
Piena olu masu liek atpakaļ uz uguns un maisot karsē, kamēr krēms sāk biezēt.
Tad ir laiks pievienot sviestu. To var darīt divējādi: vai nu iemasīt uzreiz karstajā masā vai atdzesēt piena olu masu līdz istabas temperatūrai un tad tajā pa daļām iemaisīt saputotu sviestu (šajā gadījumā krēms būs biezāks).
Kad sviests ir pievienots, krēmu ieliek ledusskapī atdzesēties.
Atdzesētajā krēmā iemaisa saputotu saldo krējumu.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām