sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Kabaču Prāga


recepte-cukini-kuka-recipe

180 °C

30 min

22 cm

h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 4618 kcal
100 gramos: 253 kcal

Viens no garšīgākajiem kabaču pagatavošas veidiem ir to izcepšana kūkā. Īstenībā mielojoties ar šo neticami sulīgo šokolādes kūku, nevienam pat prātā neienāk, no kā tā gatavota. Tieši šis dārzenis padara šokolādes biskvītu sulīgu.

Kabača vietā var ņemt arī cukīni. Ja dārzenis ir jauns, ar plānu miziņu, to var pat nemizot. Pretējā gadījumā gan labāk nomizot un izņemt sēklotni.

Lai sabalansētu saldumu, kūkai lieku klāt arī ķiršus, bet labi var iztikt arī bez tiem. Tad kūka būs saldāka, ar izteiktāku šokolādes garšu.

Pagatavošana:

2 olas un 1 olu dzeltenumu saputo ar 130 g cukura, tad pieputo eļļu, jogurtu un šajā masā iemaisa uz vidējās rīves sarīvētus kabačus.

Citā bļodā sajauc 180 g miltus, brūno cukuru, kakao, sodu, kanēli un cepamo pulveri. Miltu masu iemaisa olu un kabaču masā.

Mīklu ielej kūkas formā un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Ja iedurtot to biskvītā, pie tā nekas nepielīp, biskvīts ir gatavs. Gatavu biskvītu atdzesē uz restītēm, apgrieztu otrādi. Kad biskvīts atdzisis, to pārgriež horizontāli uz pusēm.

Krēmam 3 olas saputo ar 45 g cukura un iemaisa 25 g miltus. Katliņā ielej pienu, uzliek to uz uguns karsēties. Kad piens teju sāk vārīties, pienu ielej olu masā. Olu masu samaisa un uzliek uz ugus karsēties, nepārtraukti maisot, līdz krēms sabiezē. Drošāk to ir darīt ūdens peldē.

Kad krēms ir sabiezējis to strauji atdzesē. Kad tas ir atdzisis līdz istabas temperatūrai, tajā ieputo sviestu un izkausētu šokolādi. Ja krēms ir par šķidru, to ieliek ledusskapī vēlreiz atdzesēties. atdziestot tas kļūs stingrāks un ar to būs vieglāk veidot rotājumus.

Uz kūkas apakšējās kārtas uzsmērē krēmu un uz tā uzliek kompota ķiršus bez kauliņiem. Uzliek otru kārtu un apsmērē to ar krēmu. Rotā ar krēma cakām un ogām.

Vārīto šokolādes krēmu var aizstāt ar vienkāršāk pagatavojamu karameļu krēmu: proti, mīkstu sviestu saputo ar vārītu (karamelizētu) kondensēto pienu.

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē