Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Kad šo uzkodu devu garšot mājiniekiem un kolēģiem, nesakot, no kā tā pagatavota, daļa taujāja, vai tajā ir sēnes, savukārt citi sagaršoja zivis. Īstenībā tajā nav ne sēņu, ne zivs, bet gan tomāti!
Katliņā ieliek sviestu, uzliek uz uguns un tajā apvāra smalki sagrieztas dilles. Tomātus noblanšē (aplej ar karstu ūdeni, pēc tam iegremdē aukstā ūdenī), novelk tiem miziņu un sagriež smalkos gabaliņos.
Tomātus pievieno sviestā apvārītajām dillēm un vāra vēl aptuveni 30 minūtes.
Olas viegli sakuļ, tad tās iemaisa karstajā tomātu masā un tuprina vārīt vēl aptuveni 5 minūtes. Pēc garšas pieliek sāli un piparus.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām