Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Miltus, šķipsniņu sāls, 50 g auksta sviesta un ūdens samīca mīklā. Tā kā miltu briešanas pakāpe ir dažāda, tad ūdens daudzumu nevar precīzi noteikt. Tas jāpievieno pakāpeniski, līdz brīdim, kad mīkla sāk lipt kopā.Ja ūdens būs par daudz, mīkla būs par šķidru, ja par maz- tā drups.
Mīklu izrullē taisnstūrī.
120 g sviesta ieliek starp diviem cepampapīriem un izrullē četrstūrī tādā platumā, kā izrullētā mīkla.
Sviestu uzliek uz mīklas, saloka trīs daļās un ieliek ledusskapī vismaz uz stundu.
Pēc stundas mīklu izņem no ledusskapja, pagriež pa 90 grādiem, tas ir tā, lai locījumu vietas būtu sānos un izrullē garenā taisnstūrī. Tad atkal saloka trīs daļās un ieliek ledusskapī.
Ja Šo procesu atkārto vēl divas reizes, tad galarezultātā būs mīkla 27 kārtās.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām