Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Dalgona kafija (Dalgona coffee) ir radusies Dienvidkorejā, karantīnas laikā, kad šo dzērienu fotogrāfijas pārņēma sociālos tīklus ar tādu pašu ātrumu kā Covid-19 pasauli.Tieši šī iemesla dēļ Dienvidkorejā to mēdz dēvēt arī par karantīnas dzērienu. Dalgona vārdu šim dzērienam piešķīris Dienvidkorejas aktieris Jungs Il-Woo, kurš šī dzēriena garšu salīdzinājis ar korejiešu salduma - dalgona - garšu. Dalgona ir konfektes ar karameļu garšu, ko Korejā pārdod uz ielas.
Šķīstošās kafijas putošana ar cukuru un karstu ūdeni padomju laiku cilvēkam nav sveša. Tikai atšķirībā no Korejas Dalgona kafijas, padomju laikos uzputotajai kafijas masai uzlēja karstu ūdeni un tādā veidā baudīja kafiju ar putu cepurīti.
. Kā pagatavot Dalgona karameles, var atrast šeit
Šķīstošo kafiju, cukuru un karstu ūdeni saputo stingrās putās.
Glāzē ielej pienu (karstā laikā ledusaukstu, aukstā laikā - sasildītu) un uz tā uzliek saputoto kafijas krēmu.
Receptē sastāvdaļas vienai porcijai. Ja jāpagatavo vairāk porciju, attiecīgi sastāvdaļu daudzums jāpalielina. Nav vajadzības tās mērīt vai svērt, jo kafija, cukurs un ūdens ir jāņem vienādā attiecībā, piemēram. vienai porcijai vajadzēs 2 tējkarotes šķīstošās kafijas, 2 tējkarotes cukura, 2 tējkarotes karsta ūdens .
Šo kafijas dzērienu var dažādot, piena vietā izmantojot, piemēram, augu pienu; gatavu dzērienu pārkaistot ar rīvētu šokolādi vai kakao; pielejot Īru liķieri utt./
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām