Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Ātri pagatavojama kūka no āboliem.
Cukura un krējuma daudzums krēmā ir variējams atkarībā no ābolu šķirnes un katra paša vēlmēm - ja krēmu vēlas saldāku un maigāku, jāpieliek vairāk cukura un mazāk ābolu. Un otrādi, ja vēlas skābāku krēmu.
Krēmam nomizo ābolus, tiem izgriež serdes. Katliņā ielej nedaudz ūdens un tajā ieliek nomizotos ābolus (300 g). Vāra, kamēr āboli izšķīduši vai gandrīz izšķīduši. Pieliek cukuru un uz mazas uguns turpina vārīt aptuveni 5-10 minūtes, ik pa laikam apmaisot, lai nepiedeg.
Kad biezenis gatavs, karstam pieliek sviestu un samaisa. Biezeni nedaudz atdzesē un tajā iemaisa skābo krējumu.Krēmu atdzesē. No sākuma istabas temperatūrā, pēc tam ledusskapī. Atdziestot, tas kļūs stingrāks.
Traukā, kurā paredzēts kārtot kūku, izliek apakšējo kārtu ar cepumiem. To nosedz ar krēmu. Uz to liek nākamo cepumu kārtu, tad atkal krēmu utt. Augšējo cepumu kārtu nosmērē ar krēmu un kūku ieliek ledusskapī atdzist.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām