Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Vienkārši un ātri pagatvojama vista. Ne velti šo metodi sauc par vecpuišu metodi.
Sakarsē pannu, uzlej uz tās nedaudz eļļas un apcep vistas stilbus, spārnus vai citus vistas gabalus no visām pusēm, lai izveidojas kādinošs brūnums. Vistas gabaliņus apkaisa ar sāli, pipariem un citām garšvielām pēc katra vēlmes.
Kamēr vistas gabali cepas, veselu ķiploka galviņu sadala daiviņās, noloba. Daiviņas kopā ar ūdeni sablenderē. (Izveidosies pienbalts šķidrums).
Apceptos vistas gabalus aplej ar ķiplokūdeni un turpina sautēt uz vidējas liesmas vai karstuma, ik pa laikam vistas gabalus apgrozot, lai tie nepiedeg. Īpaši no piedegšanas jāuzmanās, kad šķidrums pilnībā iztvaikojis. Pašās beigās, kad šķidrums būs iztvaikojis, vistas gabali vēlreiz apbrūnināsies un būs gatavi.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām