Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Spāniskais nosaukums, kas tulkojumā nozīmē trīs pienu kūku, liecina par tās spāniskajām saknēm. Kūku par savu nacionālo lepnumu dēvē gan meksikāņi, gan domenikāņi, gan kubieši, gan albānieši, gan maķedonieši.
Meksikā tā esot parādījusies jau 19. gadsimta sākumā, bet spozmi tai devis kompānijas Nestle ražotais kondensētais piens pagājušā gadsimta 40 gados.
Miltus sajauc ar cepamo pulveri un sāli.
Olas saputo ar 150 g cukuru. Pievieno vaniļas cukuru.
Olu masai pievieno miltus un izkausētu sviestu.
Cepeškrāsnī cep aptuveni pusstundu, kamēr virsa kļūst gaiši brūna.Bļodā vai krūzē sajauc pienu un abus kondensētos pienus kopā.
Kad biskvīts izņemts no krāsns, to sadursta ar dakšiņu un atstāj cepešpannā vai pārvieto to uz trauku ar augstākām malām. Uz siltā biskvīta uzlej pienu maisījumu un atsāj vismaz uz stundu atdzist.Ja vēlas, kūku var izgreznot ar saputotu saldo krējumu (pievienojot 50 g cukura) un augļiem. Taču Brazīlijā priekšroku dod šādai - izsmalcināti vienkāršai.Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām