sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Suši ar lasi un gurķi


recpete-sushi

°C

min

cm

h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 859 kcal
100 gramos: 78 kcal

Pagatavošana:

Rīsus noskalo aukstā ūdenī. Tad tos ieber katlā, pielej ūdeni, pieber šķipsniņu sāls un izvāra gatavus. (Suši gatavošanā labāk jāizmanto vai nu speciālos suši rīsus vai apaļos rīsus.) Gatavajos rīsos iemaisa 1 ēdamkaroti rīsu etiķa.

Kamēr rīsi vārās, gareniskās šķēlēs sagriež lasi un gurķi.

Uz bambusa paklājiņa uzliek nori lapu ar spīdīgo pusi uz leju, ar rievaino pusi – uz augšu. (Svītrām, kas ir redzamas nori lapā, jābūt vertikāli.) Uz nori lapas liek rīsus un vienmērīgi izlīdzina tos pa visu nori lapu. Vieglāk to ir izdarīt ar rokām, bet var arī to darīt ar karoti vai nazi.

Gareniski gar vienu malu uzliek krēmsieru, uz tā laša šķēlītes un gurķi. Ar bambusa paklājiņa palīdzību satin rullītī. Pašās beigās brīvo malu var nosmērēt ar suši etiķi, lai lapa labāk pieliptu.

Suši rullīti pirms pasniegšanas sagriež gabalos.

Suši pagatavošanu var apaskatīt šeit

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē