sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Prinsesstårta


170 °C

30 min

cm

h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 6875 kcal
100 gramos: 321 kcal

Zviedrijas princeses kūkas recepte pirmo reizi parādījusies 1848. gada pāvārgrāmatā, ko izdeva Dženija Akerstrone – Vesterjētlandes hercoga prinča Kārļa trīs meitu skolotāja.

Sākumā šo kūku sauca vienkārši par zaļo kūku, taču tā kā mazajām princesēm – Margaretai, kas vēlāk kļuva par Dānijas princesi, princesei Martai, vēlākajai Norvēģijas kroņprincesei, un princesei Astrīdai, vēlākajai Beļģijas karalienei, tā tik ļoti garšojusi, ka to sākuši saukt par Princešu kūku.

Princeses kūku, kas ļoti līdzinās oriģinālaja kūkai, var nobaudīt Vete–Katten konditorejā Stokhokmā Kungsgatana ielā 55.

Pagatavošana:

Vaniļas kremam katliņā ielej pienu, ieliek vaniļas pāksti un uzliek uz uguns. Kad piens sāk teju vārīties, noņem no uguns.

Bļodā saputo olas dzeltenumus ar 150 g cukura un iesijā 75 g kukurūzas cietes.

No piena izņem vaniļas pāksti, pāgriež to gareniski uz pusēm un iekasa sēkliņas piena.

Pienu uzmanigi iemaisa olu maisījumā, ielej atpakāl katlā un uzliek uz uguns. Maisot karsē 4-5 minūtes, kamēr krēsm sabiezē. Tam ir jāzināk diezgan biezam.

Krēmā iemaisa 50 g sviesta un noliek krēmu atdzesēties. Trauks noteikti jāpārklāj ar pārtikas plēvi, lai izvairītos no virsas apžūšanas.

Biskvītam veselas olas saputo ar150 g cukuru, iesijā miltus,75 g kūkurūzas cieti, cepamo pulveri un iemaisa 50 g sviestu, kas ir izkausēts.

Kūku liek cepties. Kad tā gatava, izņem no krāsns un atdzesē.

Atdzesētu kūku sagriež horizontāli trīs daļās.

Uz pirmās kārtas plānā kārtiņā uzsmērē olu krēmu, tad aveņu ievāŗijumu. Uz ievārījuma liek otru kūkas kartu.

Saputo saldu krējumu ar cukuru un samaisa ar atlikušo olu krēmu. Vienu trešdaļu no šī krēma uzliek uz ievārījuma kārtas un uzliek otru biskvīta kārtu.

Uz tās liek palikušo olu krēma kārtu. Tad trešo biskvīta kārtu.

Uz trešās biskvīta kārtas liek atlikušo saldo krējumu, ko izveido ar nelielu kupolu.

Kūku noslēdz ar marcipāna kārtu, ko iekrāso ar zaļu krāsu. Marcipānu, protams, var neiekrāsot, jo garšu tas neiespaidos, bet zviedri to noteikti nesaprastu. Viņiem princešu kūkai ir jābūt maigi zaļā krāsā

Marcipānu izrullē tik lielu, lai varētu ar to pārklāt kūku. Nedaudz marcipāna var nolikt malā rotājumam.

Tradicionāli kūku rotā ar marcipāna rozīti.

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē