sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Hercoga samts Māmiņdienā


180 °C

35 min

20 cm

h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 9110 kcal
100 gramos: 425 kcal

Gaidot Māmiņdienu, "Rīgas Dzirnavnieka" maizniekmeistars Edgars Gāvītis un "Rīgas dzirnavnieka" kūku eksperte Nataļja Lagzdiņa īpašā meistarklasē rādīja, kā pagatvot krāšņu un gardu kūku, ar ko pārsteigt mammas viņu īpašajā dienā.

Šī kūka bija mans pārsteigums mammai.

Pagatavošana:

Hercoga "Svētku samta kūkas" paciņas saturu ieber bļodā un pielej 210 ml ūdens un 100 ml augu eļļas vai izkausēta sviesta.

Visu samaisa viendabīgā masā, ielej kūkas formā un liek cepties.

Kūkas gatavību var pārbaudīt ar koka irbulīti - ja to iedurot kūkā, pie tā mīkla nepielīp, tad biskvīts ir gatavs.

Krēmam izkausē pusi no baltās šokolādes (drošāk to darīt ūdens peldē, bet jāskatās, lai ūdens neiešļakstītos kausējamā šokolādē) un nedaudz atdzesē

Saldo krējumu saputo kopā ar maskarpones sieru un pusi no kopējā pūdercukura daudzuma, un pēc tam iemaisa masā arī izkausēto šokolādi.

Atdzisušam biskvītam nogriež cepurīti, ko sadrupinot, var izmantot rotāšanai. Arī biskvītu pārgriež horizontāli uz pusēm.

Uz apakšējās biskvīta ripas uzsmērē aptuveni 2/3 krēma, kurā ieliek sezonas augļus un ogas.

Uz krēma kārtas liek otru biskvīta ripu, kuru viehli pārsmērē ar atlikušo kr krēmu un ar krēmu pārklāj arī kūkas sānus.

Kūkas virsu noklāj ar baltās šokolādes krēmu. To gatavo, izkausējot atlikušo šokolādi un saputojot to ar sviestu, pūdercukuru un vaniļas cukuru.

Kūku dekorē ar sezonas augļiem, ogām un ja vēlas, arī ar ziediem.

Dekorēšanai drīkst izmantot tikai tādus ziedus, kurus drīskt ēst, piemēram, rozes, kreses, lavandas, atraitnītes, leduspuķītes.

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē