Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Mazsālītos gurķus var apliet ar karstu vai aukstu marinādi. Uzlejot uz gurķīsiem karstu marinādi, tie zaudēs kraukšķīgumu, bet būs ātrāk gatavi ēšanai. Aplejot ar aukstu marinādi, gurķīši sālījumu uzņems lēnāk, bet būs kraukšķīgāki.
Ūdeni var aizsāt ar gāzētu minerālūdeni. Tajā ieber sāli, cukuru, piparus un citas garšvielas, samaisa, lai izkūst sāls un cukurs, un var liet uz gurķīšiem. Šādā veidā gatvoti mazsālitie gurķīši būs ātri gatavi.
Ātrākam rezultātam, marinādei var pievienot arī vienu ēdamkaroti degvīna. Tas garšvielu buķeti padarīs pilnīgāku.
Ja nav pieejamas dilles un upeņu lapas, vai negaršo koriandrs, mazsālītos gurķīšus var gatavot arī bez tām. Tāpat iznāks gardi.
Ātrai apēšanai mazsālōtos gurķus var gatavot vispar bez ūdens. Gurķus ieber polietilēna maisiņā, apber ar sāli, cukuru, garšvielām un sīki sakapātām dillēm. Aizsien maisiņam galu, kārtīgi sakrata un liek ledusskapī vai aukstumsomā, ja plānots doties piknikā. Pēc 4-5 stundām gurķīši jau būs ēdami, tiesa, ne ar tik izteiktu garšu kā tradicionāli gatavotie.
Ūdenī ieber sāli, cukuru, piparu graudiņus un uzvāra.
Gurķīšiem nogriež abus galus, lai marināde ārāk ievelkas.Gurķīšus kārto traukā pamīšus ar diļļu kātiem, upeņu lapām un koriandra sēklām.
Atdzisušo marinādi pārlej gurķiem un noliek trauku vēsumā.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām