sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Prāgas torte


200 °C

30 min

20 cm

24 h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 4457 kcal
100 gramos: 376 kcal

Par tortes Prāga izcelsmi klīst divi nostāsti.Viens vēsta, ka šī recepti radījis kāds Prāgas pavārs, kas to vēlāk atvedis uz Krieviju. Viņa torte Prāga bijusi dārg un sarežģīti pagatvojama. To bagātinājuši ;cetru veidu sviesta krēmi,kas aizdarīti ar konkaju un Benediktīnieti.

Taču līdz šim neesot atrasti pierādījumi, ka šāda torte tiešām eksistējusi. Katrā ziņā Čehijā nav šokolādes tortes, kas nestu Prāgas vārdu.

Torti ar nosaukumu Prāga pagājušājā gadsimta piecdesmitajos gados Maskavā radīja leģendārais konditors Vladimirs Guraļņiks. Kā iedvesma viņam, iespējams, kalpoja slavenā Austrijas torte Saher vai arī tās līdziniece, ko viņš esot pagaršojis Prāgā.

Krievijā slavenais kondirors strādāja restorānā Prāga, kas atradās Arbatā. Tā bija viena no retajām vietā, kur šo torti varēja nopirkt. Tiesa, kā stāsta aculiecinieki, to varēja dabūt tikai pa blatam.

Prāgas torte joprojām ir restorāna Prāga un kafejnīcas Prāga ēdienkartē. Šis restorāns atrodas Maskavā, Arbata ielā 2/1.

Pagatavošana:

Biskvītam olas dzeltenumus atdala no baltumiem. Pusi cukura saputo ar olas baltumiem, pusi - ar dzeltenumiem. Saputotos olas baltumus iemaisa olas dzeltenumos un piesijā miltus, 25 g kakao un uzmanīgi samaisa.

Tad olu masā iemasa izkausētus 40 g sviesta.

Mīklu ielej kūkas formā un liek cepties.

Kad biskvīts izcepies, to atsāj izslēgtā cepeškrāsnī un pēc tam vēl uz restītēm atdzesē 12 stundas.

Kremam olas dzeltenumu katliņā samaisa ar ūdeni.

Pievieno iebiezināto pienu ar cukuru un vaniļas cukuru.

Katliņu uzliek uz uguns (vai drošāk ūdens peldē) maisot karsē uz mazas uguns.

Kad krems sasniedzis skābā krējuma konsistenci, katliņu noņem no uguns un krēmam ļauj atdzist. Tad pieputo 200 g sviesta un 15 g kakao.

Atdzisušo biskvītu sagriež horizontāli trīs daļās.

Kārto torti: apakšā viena biskvīta kārta, uz kuras uzsmērē pusi krēmu, tad liek otru biskvīta kārtu, uz kuras uzsmērē otru pusi krēma. Uz augšējās kartas uzsmērē aprikožu ievārījumu un liek torti uz 12 stundām vēsumā.

Torti dekorē ar šokolādes glazūru, ko gatavo, izkausējot ūdens peldē šokolādi un 40 g sviesta. Izkausēto un samaisīto masu vienmērīgi pārlej pār torti.

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē