Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Makarūnu mīklu var gatavot divējādi, vai nu ar karsto paņēmienu, kad olu baltumā tiek ieputots karsts sīrups, vai nu ar auksto, kad olu baltumā tiek ieputots cukurs. Makarūni labi izdodas abējādi, katram tikai jāizvēlas ērtākais veids.
Šī recepte ir ar auksto paņēmienu, ņemta no tasty.co.
Olas baltums | Cukurs | Pūdercukurs | Mandeļu milti |
---|---|---|---|
140 g | 150 g | 180 g | 200 g |
165 g | 165 g | 195 g | 225 g |
90 g | 40 g | 200 g | 110 g |
Ja iepriekš ir bijusi slikta pieredze ar makarūnu cepšanu vai arī to darāt pirmo reizi, ir vērts ielūkoties šeit
Mandeļu miltus, pūdercukuru, šķipsniņu sajauc un izsijā. Viendabīgākai konsistences iegūšanai pirms sijāšanas mandeļu miltus, pūdercukuru un sāli var samalt/sablenderēt virtuves kombainā .
Istabas temperatūrā vismaz pāris stundas noturētus olu baltumus saputo ar otru šķipniņu sāli līdz noturīgām putām.Tad pievieno cukuru un turpina kult, līdz masa ir tik stingra, ka nekrīt no bļodas ārā. Ja ir vēlme, šajā brīdī var pievienot pārtikas krāsvielu.
Olu baltumiem pievieno trešdaļu no miltu maisījuma un samaisa.
Tad pievieno otru trešdaļu miltu, samaisa un pēc tam atlikušos miltus un atkal samaisa, līdz ar maisāmo karoti vai lāpstiņu var uzzīmēt burtus.
Ar kūku dekorējamo maisiņu cepešpannā uzspiež aplīšus. Cepumu pannu vairākas reizes uzsit pa galdu, lai atbrīvotu no gaisa burbulīšiem un cepumus atsāj apkalst (aptuveni uz 30 minūtēm).
Kad cepumu virsma vairs nelīp, cepumus var likt cepties. Cepumus, kas ir apmēram 3 cm diametrā, cep aptuveni 15 minutes 150 grādu temperatūrā.
Starp cepumu pusītēm smērē krēmu.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām