Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Izcepot makarūnus pēc četrām dažādām receptēm, secināju, ka nav sliktu recepšu. Visas ir labas, atšķiras vien garša, jo pēc tasty.co receptes makarūni iznāk saldāki, bet reizē arī gaisīgāki, pēc tasty.lv(delfi.lv) - mandeļaināki
Makarūni pēc šīm četrām receptēm tika gatavoti vienā telpā, ar vienām un tām pašām ierīcēm, cepti vienā cepeškrāsni, un pēc identiskas shēmas:
1.Olu baltumus atdala no dzeltenumiem
2.Mandeļu miltus, pūdercukuru, šķipsniņu sajauc un izsijā. Viendabīgākai konsistences iegūšanai pirms sijāšanas mandeļu miltus, pūdercukuru un sāli var samalt/sablenderēt virtuves kombainā .
3.Olu baltumus saputo ar otru šķipsniņu sāli līdz noturīgām putām. Tad pievieno cukuru un turpina kult, līdz masa ir tik stingra, ka nekrīt no bļodas ārā.
4.Kad olbaltums ir sakults, ja ir vēlme, tajā var pievienot pārtikas krāsvielu.
5.Olu baltumiem pievieno trešdaļu no miltu maisījuma un samaisa.
6.Tad pievieno otru trešdaļu miltu, samaisa un pēc tam atlikušos miltus un atkal samaisa, līdz ar maisāmo karoti vai lāpstiņu var uzzīmēt burtus.
7.Ar kūku dekorējamo maisiņu cepešpannā uzspiež aplīšus.
8.Cepumu pannu vairākas reizes uzsit pa galdu, lai atbrīvotu no gaisa burbulīšiem un cepumus atsāj apkalst
9.Makarūnus cep no 110-150 grādu karstā cepeškrāsnī no 12 līdz 17 minūtēm atkarībā no krāsns
Šādi izskatās makarūni, ja tie tiek cepti bez nožāvēšanas un bez uzsišanas pa galdu
Šādi izskatās makarūni, ja mīkla tiek par daudz samaisīta. Tā kļūst šķidra un neglābj ne nožāvēšana, ne pannas sišana pret galdu