Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Lai gan tie radās kļūdas dēļ, šie cepumi ar pirmo reizi iekaroja ģimenes mīlestību. Gatavojot makarūnu mīklu, nejauši mīklai pieliku divas reizes vairāk mandeļu miltu nekā vajadzēja. Izcepu pirmo pannu un sapratu, ka nekādi makarūni tur neiznāks, taču cepumu virsiņa bija skaisti saplaisājusi. Pieliku mīklai klāt nedaudz kviešu miltus, lai varētu savelt to bumbiņās, katru bumbiņu apvārtīju pūdercukurā un voalá - tapa kruzuļcepumi.
Citu kruzuļcepumu receptes var atrast šeit un šeit
Savkārt makarūnu oriģinālrecepti - šeit
Mandeļu miltus, 210 g pūdercukura, šķipsniņu sajauc un izsijā.
Istabas temperatūrā vismaz pāris stundas noturētus olu baltumus saputo ar otru šķipniņu sāli līdz noturīgām putām.Tad pievieno cukuru un turpina kult, līdz masa ir tik stingra, ka nekrīt no bļodas ārā. Ja ir vēlme, šajā brīdī var pievienot pārtikas krāsvielu.
Olu baltumiem pievieno trešdaļu no miltu maisījuma un samaisa.
Tad pievieno otru trešdaļu miltu, samaisa un pēc tam atlikušos miltus un atkal samaisa. Beigās pieber parastos kviešu miltus.
No mīklas paņem aptuveni ēdamkarotes lieluma mīklas piciņu, saveļ bumbiņā un apviļā atlikušajā pūdercukurā.Tā rīkojas ar visām mīklas piciņām.
Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām