Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Smilšu mīklu sadala divās daļās (bet ne obligāti uz pusēm). Vienu daļu izrullē tādā izmērā, kāda būs kūka. Uzliek uz cepampannas, sadursta ar dakšiņu un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī. Pēc tam izrullē otru daļu. No tās daļu izcep kā cepumus (vai nu izspiežot figūriņas vai sagriežot kvadrātiņos, rombiņos utt) priekš rotāšanas, bet pārējo kā vienu lielu cepumu, jo to vajadzēs sadrupināt.
Kad smilšu mīklas pamatne un cepumi izcepti un atdzesēti, gatavo kūkas pildījumu: 250 g skābo krējumu sapto ar 100 g saldo krējumu un 50 g cukura. Saputotajā masā iemaisa gabaliņos sagrieztas plūmes, (ja tās nav mīkstas, tad iepriekš ir jāizmērcē karstā ūdenī vai sulā), mandeļu skaidiņas un 100 g sīki sadrupinātu izcepto cepumu.
Uz smilšu mīklas izceptās pamatnes uzliek krēmu biezā kārtā un kūku ieliek ledusskapī.
Kārtaino mīklu izrullē tādā izmērā, kāda ir kūka, sadursta ar dakšiņu un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī. Kad kārtainās mīklas cepums gatavs, to izņem no cepeškrāsns un atdzesē.
Izņem no ledusskapja kūku, uz tās virsmas uzliek kārtainās mīklas cepumu un apsmērē ar krēmu, ko gatavo saputojot 100 g saldo krējumu ar 110 g skābo krējumu un 15 g cukuru. Rotā ar izceptajiem cepumiem, bet sāniem izmanto pāri palikušās drupačas no cepumu drupināšanas.
Ja cepumu mīklu ir vēlme gatavot pašiem, smilšu mīklas recepte atrodama šeit, kārtainās mīklas recepte - šeit
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām