Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Gatavojot sieru, pāri paliek sūkalas, ko lielākoties izlej laukā. Taču īstenībā tas ir produkts ar bagātīgu bioloģiski aktīvo vielu kompleksu. Piena sūkalās ir aptuveni 200 vērtīgu, cilvēka organismam nepieciešamu sastāvdaļu, kuru vidū ir gan organiskās skābes, gan olbaltumvielas, pilns neaizstājamo aminoskābju spektrs, B grupas vitamīni, folskābe, kālijs, kalcijs, fosfors, magnijs, dzelzs u.c. Sūkalas var izmantot gan skaistumkopšanā, gan arī no tām gatavot gardus ēdienus, piemēram, šokolādes biskvītu.
Jāņu siera recepte atrodama šeitOlas saputo ar cukuru, tad saputojā masā iemaisa eļļu un sūkalas.
Citā bļodā iesijā miltus, kakao, sodu un šķipsniņu sāls.
Miltu masu iemaisa olu masā.
Mīklu ielej cepamajā formā un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrasnī aptuveni 30 minūtes.
Biskvīta gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Ja, iedurot to biskvītā, pie tā nekas nepielīp, biskvīts ir gatavs.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām