Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Aromātisks un viegli pagatavojams kekss. Lai padarītu to sulīgāku, tikko kekss izņemts no krāsns, tā virspusi sadursta ar koka irbulīti un pārlej ar citrona sīrupu. (To gatavo no citrona sulas, cukura un ūdens.)
Olas saputo ar cukuru. Olu masā iemaisa izkausētu sviestu, kefīru un tad mannā.
Atstāj aptuveni uz 20 minūtēm uzbriest. Tad mīklā iemaisa miltus, kas samaisīti ar 2 tējkarotēm cepamā pulvera un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī.
Cep 180 grādos aptuveni 30 minūtes.
Gaisīgākam variantam var izvēlēties keksu bez sviesta un miltiem. Recepte atrodama šeit. Vai arī šokolādes keksu, kas arī ir gatavots no kefīra un mannā. Recepte ir šeit.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām