Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Pretēji Anglijas karaļnama tradīcijām, prinča Harija un Meganas Mārklas kāzu tortes īpašo garšu veidos citroni un plūškoks, kurus papildinās «spilgti pavasara aromāti».
Visās iepriekšējās karaliskajās kāzās vienmēr tika pasniegtas augļu tortes.
Prinča Harija un Meganas kāzu torti darinās Klēra Ptaka no «London's Violet Cakes», teikts Kensingtonas pils oficiālajā paziņojumā.
Aptuveni pirms gada Violet Cakes Instagram kontā (@violetcakeslondon )parādījās foto un ieraksts par izcilu plūškoka kūku, kas gatvota pēc Ferna Verova pavārgrāmatas receptes .Tieši Violet Cakes gatvotā kūkas bilde rotā šo grāmatu.
Šī ir recepte tieši no šīs pavārgrāmtas. Visticmāk, ka karalisko kāzu torte garšos līdzīgi un būs rotāta ar ēdamiem ziediem, kā citas kūkas, kuru autore ir Klēra.
Vienu dienu pirms Harija un Meganas kāzām, Kensingtonas pils savā twitter kontā paziņoja, no kā būs gatavota karalisko kāzu kūka
200 Amalfi lemons
— Kensington Palace (@KensingtonRoyal) May 18, 2018
500 organic eggs from Suffolk
20kgs of butter
20kgs of flour
20kgs of sugar
10 bottles of Sandringham Elderflower Cordial
The baking of the #RoyalWedding cake is under way! pic.twitter.com/b3jhwtOwOP
Savukārt konditore Klēra atklāja, ka torti gatavo no citronu biskvīta, kas bagātināts ar plūškoku sīrupu, no citronu krēma un Šveices bezē sviesta krēma. Ašķirība no šīs receptes nav liela, bet tomēr ir. Tāpēc, lūdzu, šeit ir jaunāka recepte.
Vairāk par receptes meklējumiems, var izlasīt šeit
Olas saputo ar vaniļas cukuru un 170 g cukura.
Miltus izsijā divas reizes un pusi ieber citā bļodā. Tajā iemaisa olu masu un 170 g sviesta, kas ir izkausēts.
Uzreiz iesijā arī arī otru pusi miltu un ieber nelielu sauju plūškoku ziedu, kas ir pilnībā atdalīti no ziedkātiņiem.
Mīklu sadala divās daļās, katru ielej savā pannā un cep, kamēr virsma kļūst gaiši brūna.
Krēmam katliņā ielej ūdeni, pieber 60 g cukuru un karsē uz neliels uguns, kamēr cukurs ir izkusis.
Kad cukurs izkusis, palielina uguni un vāra sīrupu, kamēr tas sasniedz 115 grādus pēc Celsija.
Karsto cukura sīrupu ieputo olu dzeltenumos.
Atsevišķi saputo 170 g sviesta, tad pieputo olu un cukura sīrupa masu.
Kad krems jau pilnībā saputots, pievieno 40 g plūškoku sīrupa.
Starp kūkas kārtām smērē krēmu. Ar kremu nosmērē arī kūkas virsmu un sānus.
Kūku uz brīdi ieliek ledusskapī atdzesēties.
Pa to laiku gatvo glazūru: pūdercukuru saputo kopā ar40 g plūškoku sīrupu un citrona sulu.
Kūku izņem no ledusskapja un noklāj ar glazūru.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām