Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Marinētus pieneņu pumpurus mēdz dēvēt par viltotiem kaperiem. (Kaperi ir krūma Capparis spinosa ziedpumpuri, kas tiek sālīti vai marinēti.)
Tāpat kā kaperus arī šos marinētos pavasara vēstnešu pasniedz kā piedevu soļankai, pie gaļas ēdieniem, salātos.
Līdzīgi var marinēt ari krēšu pumpurus. Tā kā kaperi nav lēti, savulaik trūcīgie eiropieši, kuri nevarēja atļauties tos nopirkt kaperus, tos aizstājuši ar marinētiem krešu pumpuriem.
Ja ir bažas par etiķa lietošanu vai arī ir vēlme to aizstāt ar etiķa esenci, ir vērts ielūkoties šeit
Savāc stingrus, vēl neatvērušos pieneņu pumpurus, notīra kauslapiņas un nokniebj kātiņa galu.
Lai nebūtu rūgteni, pirms marinēšanas uz 30 minūtēm iemērc aukstā sālsūdeniī.
Marinādei ūdeni uzvāra kopā ar garšvielām, sāli un cukuru, pievieno etiķi.
Mazās burciņās pilda pieneņu pumpurus un pārlej ar karstu marinādi.
Burciņas pasterizē +85°C piecas minūtes, pēc tam izņem no katla un aizskrūvē.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām