Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Kūku milti ir smalki, balti milti ar zemu proteīna saturu, kas biskvīta tekstūru padara ļoti maigu. Šifons un eņģeļa kūka ir kūkas, kurās bez šiem miltiem neiztikt. Galvenā atšķirība starp kūku miltiem un universālajiem miltiem ir proteīna daudzums. Universālajos miltos tas ir aptuveni 10-12% , kūku miltos aptuveni 7-8%.
Ja kūku milti nav pieejami, tos var pagatavot pats, sajaucot kviešu miltus ar kukurūzas miltiem un iegūto miltu maisījumu vairākas reizes izsijājot.
Pašbriestošajiem miltiem ir jau pievienoti irdinātāji, kas nozīmē, ka cepot, piemēram, kēksu, mīklai vairs nevajag pievienot cepamo pulveri vai sodu. Rūpneiciski ražotiem pašbriestošajiem miltiem 2,9% apmērā ir pievinots monokalcija fosfāts un nātrija bikarbonāts.
Ja pašbriestošie milti nav pieejami, tos var pagatavot pats, miltus sajaucot ar cepamo pulveri un sāli un miltu maisījumu vairļas reizes izsijājot.
Vīnakmens pulveris sakultos olu baltumus padara apjomīgākus, noturīgākus un siltumizturīgākus. Bezē cepumiem tas neļauj tik viegli saplaisāt. Vīnakmens samazina arī cukura sīrupa kristalizāciju.
Pēc ķīmiskās formulas tas ir kālija bitartrāts. To var aizstāt ar citrona sulu vai baltvīna etiķi.