Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Rupjmaizei nogriež garozu un mīkstumu sadrupina mazos gabaliņos.
Uz sausas pannas izkausē 110 g cukura un tajā iemaisa rupjmaizes drumstalas. Kad tās karamelizējušās, drumstalas noliek atdzist.
Želatīnu iemērc aukstā ūdenī.
Kad drumstalas atdzisušas un želatīns uzbriedis, saputo saldo krējumu ar 20 g cukuira.
Saputotajā saldajā krējumā iemaisa drumstalas, nedaudz atstājot dekorēšanai.
Ūdens peldē izkausē želatīnu, un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Tad to iemaisa putukrējuma un rudzu maizes krēmā.
Krēmu ieliek ledusskapī sastingšanai. Gatavu rotā ar karamelizētajām drumstalām un dzērvenēm no kompota. Var pasniegt arī ar ķīseli.
Ja ir bažas par želatīna lietošanu vai arī ir vēlme to aizstāt ar kādu citu recinātāju, piemēram, agar-agaru, ir vērts ielūkoties šeit
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām