sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Torte Luna


torte kūka cake Luna

200 °C

30 min

cm

h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 4441 kcal
100 gramos: 388 kcal

Kafejnīcā Luna, kas kādreiz atradās Padomju bulvārī (tagad Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris) 18 padomju laikos cepa visgaršīgāko torti - torti "Luna". Tā nebija vienmēr nopērkama un, ja to izlika pārdošanā, pēc tās vajadzēja stāvēt rindā.

Ilgu laiku meklēju recepti, kas varbūt būtu saglabājusies no padomju laikiem, bet neveiksmīgi. Līdz manās rokās nonāca padomju laikos izdota pavārgrāmata, kurā neticamā kārtā bija nodrukāta kafejnīcas "Luna" slavenās tortes recepte. Tiesa, recepte bija visai skopa: bija doti kopējie produktu daudzumi, neatšifrējot, cik daudz, piemēram, cukurs ir jāliek mīklā, cik daudz - krēmā, un arī gatavošanas instrukcija lakoniska: sagatvojiet bagātinātu mīklu, cepiet, kamēr gatavs. Tomēr tas jau bija solis tuvāk mērķim.

Līdz ar to šī ir mana versija par torti "Luna". Tomēr tā ir ne mazāk garda, kādu to es atceros no astoņdesmito gadu beigām

Pagatavošana:

Biskvītam olas saputo ar 105 g cukura, miltus samaisa ar kanēli un 30 g kakao. Tad miltu masu iecilā saputotajā olu masā.

Biskvītu liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti: ja to iedurot biskvītā, pie tā nekas nepielīp, biskvīts ir gatavs.

Krēmam sviestu saputo ar 50 g cukura, 50 g kakao. Saputotajā masā iemaisa kondensēto pienu.

Atdzisušo biskvītu horizontāli sagriež trīs daļās.

Apakšējo biskvīta kārtu apslaka ar konjaku un uzsmērē šokolādes krēmu. Uzliek otru kārtu un atkal apslaka ar konjaku un uzsmērē krēmu. Tāpat rīkojas ar trešo kārtu. Torte Luna tika greznota ar šokolādi.

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē