sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Rudzu torte putukrējuma mākonī


165 °C

40 min

cm

0.5 h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 6351 kcal
100 gramos: 313 kcal

Pagatavošana:

Cepumu kārtai 100 g sviesta saputo ar 1 olu, 40 g cukura un majonēzi. Saputojā masā iemaisa 170 g kviešu miltu un 3 g cepamā pulvera. Mīklu samīca un ieliek ledusskapī atdzesēties vismaz uz pusstudu.

Kamēr cepumu mīkla atdziest ledusskapī, cep biskvitu. Tam atdala 7 olu dzeltenumus no baltumiem. Olu dzeltenumums saputo ar 55 g cukura. Saputotajā olu masā iesijā 36 g uz sausas pannas nedaudz apgrauzdētus miltus un 33 g kviešu miltu. Iemaisa arī 5 g cepamā pulvera. Olu baltumus saputo ar 55 g cukura un iecilā mīklā. Biskvītu liek cepties kasrtā cepeškrāsnī. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Ja to, iedurot biskvītā, pie tā nepielīp mīkla, biskvīts ir gatavs.Atdzisušu pārgriež horizontāli uz pusēm.

Cepumu mīklu izņem no ledusskpaja un izrulē uz plāts. Cepi 165 grādu karstā cepeškrāsnī aptuveni 17 minūtes.

Krēmam saputo saldo krējumu ar 50 gramiem cukura. Kad putukrējums sakults, iecilā Maskarpones sieru un brūnā cukura sīrupu.

Kūkas apakšējā kārtā liek vienu no rudzu biskvīta daļām, uz tā uzsmērē dzērveņu ievārījumu un uzsmērē saldā krējuma krēmu.Tad liek cepumu kārtu, uz kuras uzsmērē ievārījumu, tad atkal rudzu biskvīta kārtu ar saldo krējumu.

Rotā ar dzērvenēm vai citām ogām.

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē