sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Ziemassvētku kūka Japānā


recepte-recipe-zemenu-kuka-strawberry-cake-japan

180 °C

25 min

cm

h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 3506 kcal
100 gramos: 228 kcal

Pretēji angļu pudiņam, franču pagalei, itaļu panettonei, kuri šajās valstis gatavoti gadsimtiem vairākās paaudzēs, Japānā Ziemssvētku un Jaunā gada kūka ir rietumu kultūras ietekmēts jaunievedums.

Taču tāpēc tā nav mazāk garda. Viegla un ne pārāk salda - tā ir laba alternatīva pārēšanās svētkos.

Pagatavošana:

Biskvītam izkausē 40 g sviesta un piemaisa tam klāt pienu. Citā bļodā ūdens peldē saputo olas ar 120 g cukura. Miltiem piemaisa cepamo pulveri un visu divas reizes izsijā caur sietu, un sākumā iemaisa pusi miltu olu masā. Pēc tam iemaisa otru pusi. Pa karotei piemaisa sviesta piena maisījumu.

Biskvītu liek cepties cepeškrasnī. Gatavu izņem no krāsns, agriež otrādi un uzliek uz restēm atdzist, apklājot ar dvieli.

Krēmam sakuļ saldo krējumu ar 38 g cukura.

Sīrupam katliņā ielej ūdeni un pieber 38 g cukura un to karsē. Pēc tam iemaisa liķieri.

Atdzisušo biskvītu pārgriež horizontāli uz pusēm. Apakšējo kārtu noziež ar sīrupu, uzsmērē daļu krēma, uz tā uzliek zemeņu pusītes, ta atkal uzsmērē krēmu. Uz tā uzliek otru biskvīta kārtu, noziež ar sīrupu, un uzsmērē krēmu.

Rotā ar zemenēm un citām ogām.

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē