Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Iedvesmojoties no slavenā šefpavāra Gordona Remzija, futbola zvaigzne Deivids Bekhems Ziemassvētkos gatavoja tītara cepeti, to demonstrējot savā Instagramm kontā:
Gordona Remzija Ziemassvētku tītara cepeša recepte nav pārāk sarežģīta un arī sastāvdaļas ir pieejamas. Pēc šīs receptes var gatavot arī vistu, samazinot gan garšvielu daudzumu, gan arī cepšanas laiku. Aptuveni 1,2 kg smags cālis būs gatavs aptuveni 1 stundā.
Gordona Remzija video, kurā viņš ierīvē zaļumu sviestu zem tītara ādas apskatāma šeit
Zaļumu sviestam bļodā ieliek sviestu, pievieno pēc garšas sāli, piparus, 15 g olīveļļu un kārtīgi samaisa. Tad pievieno no 2 citroniem norīvētu miziņu un no tiem izspiestu sulu, pāris sakapātas ķiploka daiviņas un pētersīļu lapiņas.
Tītara iekšpusi ieberž ar atlikušo sāli un pipariem, piepilda ar sīpolu pusītēm, atlikušā citrona pusītēm, ķiploka daiviņām un lauru lapām.
Cik vien tālu iespējams, ar roku atdala tītara ādu no gaļas un izveidotajā kabatā iesmērē zaļumu sviestu.
Ieliek putnu cepešpannā un apsmērē ar atlikušo sviestu, apber ar sāli un pipariem un apsmidzina ar olīveļļu.
Tītaru liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī. Pirmās 15 minūtes cep 220 grādu karstā cepeškrāsnī, pēc tam cepeškrāsns temperatūru samazina līdz 180 grādiem, tītara krūtis apklāj ar cauraudzīša šķēlēm un cep vēl aptuveni 2,5 stundas (Rēķinot pusstundu uz 1 kg putna).
Kad putns ir gatavs, to pirms pasiegšana atpūtina aptuveni 45 minūtes.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām