Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Kūkas recepte atceļojusi no Vācijas, kur to sauc pa Milch Mädchen kuchen. Šādu nosaukumu kūka ieguvusi, jo tā tiek gatavota no kondensētā piena un Milch Mädchen irkompānijas Nestle kondensētā piena zimols.
Taču tas nenozīmē, ka gatvojot šo kūku, noteikti būtu jāizmanto Nestles kondesētais piens. Kūka izdodas burvīga, arī ar citu uzņēmumu kondensēto pienu.
Cepumu kārtām miltus izsijā caur sietu un pievieno cepamo pulveri. Citā bļodā kondensēto pienu samaisa ar 3 olām, šķipsniņu sāli un visu kārtīgi sakuļ. Tad sakultajā masā iemaisa miltus. Kad masa samaisīta, mīklā iecilā 80 g izkausētu un atdzesētu sviestu.
Mīklu plānā kārtiņā uzsmērē uz silikona vai cepampapīra vēlamajā izmērā (aptuveni 2 ēdamkarotes 20 cm pannai) un liek cepties.
No šī daudzuma iznāk apuveni 14 kārtas 20 cm diametrā.Plombīra krēmam 1 olu samaisa ar cukuru un kukurūzas cieti.
Pienu ielej katliņā un uzkarsē. Tad nepārtraukti maisot olu masu, tievā strūkliņā tajā ielej karsto pienu.
Piena olu masu liek atpakaļ uz uguns un maisot karsē, kamēr krēms sāk biezēt.
Tad ir laiks pievienot 100 g sviesta. To var darīt divējādi: vai nu iemasīt uzreiz karstajā masā vai atdzesēt piena olu masu līdz isatbas temperatūrai un tad tajā pa daļām iemaisīt saputotu sviestu (šajā gadījumā krēms būs biezāks).
Kad sviests ir pievienots, krēmu ieliek ledusskapī atdzesēties.
Atdzesētajā krēmā iemaisa 200 g saputota saldā krējuma.
Uz atdzesētām kārtām smērē plombīra krēmu. Tā kā tas ir viegls un plūstošs, tad malas un augšējo kārtu labāk noklāt ar svaigā siera krēmu, ko gatavo saputojot 100 g saldā krējuma ar 15 g cukuru un pēc tam tajā iemaisot 100 g svaigā siera.
Starp tortes kārtām var likt arī sadrupinātus riekstus, sarīvētu šokolādi vai augļus.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām