sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Šokolādes kruzuļcepumi


recepte-sokolades-cepumi-shocolate-recipe

180 °C

10 min

cm

1 h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 4736 kcal
100 gramos: 374 kcal

Nedaudz izmainīta Austrālijas pavāra Deivida Herberta oriģinālā kruzuļaino cepumu recepte, lai padarītu cepumus nedaudz sulīgākus un mazāk saldus.

Diemžēl tā dēļ arī nedaudz cieš to izskats - salīdzinājumā ar oriģinālo recepti, šiem cepumiem nav tik izteiksmīgas pudercukura apsarmes kā Deivida Herberta cepumiem.

Lai iegūtu izteiksmīgāku pūderējumu, mīklas bumbiņas var nedaudz apviļāt parastajā cukurā un tad pūdercukurā. Tas neļaus pūdercukuram tik ātri iesūkties cepumā, bet reizē ap cepumu radīs karamelizējušos cukura kraukšķīšus.

Deivida Herberta oriģinālā recepte šeit

Pagatavošana:

Vienā bļodā sajauc miltus, kakao, sāli, cepamo pulveri.

Otrā bļodā saputo brūno cukuru, olu, sviestu.

Vēl citā bļodiņā ūdens peldē izkausē šokolādi un to iemaisa cukura, olas un sviesta masā un pielej pienu.

Tad šokolādīgajā masā iesijā miltu maisījumu un samīca mīklā

Lai gan mīcot var šķist, ka miltu ir par maz, šajā brīdī papildus miltus noteikti nevajag likt klāt. Mīklu saveļ bumbā un noliek vēsumā atpūsties uz pāris stundām.

Un tikai šajā brīdī, ja šķiet, ka mīkla ir par jēlu, var nedaudz pielikt miltus. Taču, cik esmu cepusi, ja mīcot šķiet, ka vajadzēs miltus, tad atdzisusi un atpūtināta mīkla ir tieš laikā, lai veidotu bumbiņas.

Izveidotās bumbiņas apviļā pūdercukurā un liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī.

Šie ir cepumi, kurus cepšanas laikā labāk uzmanīt - neizcepti tie būs jēli, bet pārcepti - sausi un cieti. Ideāliem cepumiem jābūt ar kraukšķīgu cukurotu garoziņu un mīkstu vidudi. Notrāpīt cepšanas laiku nav viegli, jo tā kā cepumi ir tumši, ir grūti noteikt to gatavību pēc krāsas.

Pienu var aizstāt vai kādu citu šķidrumu, piemēram, stipru kafiju, vaniļas ekstarktu.

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē