Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
1927. gadā ASV iznākošs sieviešu žurnāls "Good Housekeeping Magazine" publicēja šokolādes kūkas recepti, kuru par labu atzina mājasmātes vairākās paaudzēs. Toreiz gan namamātes produktus nesvēra, bet visu mērīja tasēs - baltais cukurs 1 tase, milti - 2 tases, paniņas - 1,5 tases utt.
Pēc šīs receptes var cept gan šokolādes kūku, gan arī burvīgas šokolādes kūciņas.
Miltus samaisa ar kakao, sodu un sāli.
Otrā bļodā 170 g sviesta saputo ar brūno cukuru un 225 g baltā cukura, pēc tam pa vienai pieputo olas. Kad masa saputota, piemaisa paniņas.
Sviesta olu masā iesijā miltu masu.
Mīklu pilda keksu formiņās: ieliek 1 ēdamkaroti, uzliek pāris ķiršus bez kauliņiem un virs tiem - atkal mīklu tā, lai keksu formiņa būtu aizpildīta aptuveni par divām trešdaļām.
Krēmam saldo krējumu samaisa ar 150 g cukura un vāra aptuveni 5 minūtes uz lēna uguns. Karstai masai pievieno balto šokolādi un izmaisa. Nedaudz atdzesē. Kad masa atdzisusi līdz istabas temperatūrai, pieputo 70 g sviesta.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām