Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Austrālija un Jaunzeilade joprojām nav vienojušās, kurai valstij tad īsti pieder šīs slavenās kūkas radītājas gods. Jaunzeilandieši, atsaucoties uz 1929. gada pavārgrāmatu, saka, ka šī kūka tikusi cepta jau 20. gadsimta sākumā.
Savukārt austrālieši ir pārliecināti, ka Pavlovas kūkas radītāja gods pieder Austrālijas pavāram Herbertam Saksam, kurš 1935. gadā pirmo reizi pasniedza šo bezē kūku, slavenās balerīnas Annas Pavlovas sajūsmināts un iedvesmots. Herberts Sakss par savu kūku teicis, ka tā ir tik viegla kā Pavlova.
Šīs kūkas oriģinālā recepte nav zināma, taču nav nemaz tik daudz variāciju, lai izcepttu kūku no putota olbaltuma, cukura, nedaudz etiķa un stērķeles.
Šī ir Britu beķeru šova "The Great British Bake Off " kādreizējās vērtētājas Mērijas Berijas recepte.
Lai kūkas viducī varētu ielikt vairāk krēma un augļu, bezē jāuzklāj ar nelielu bortiņu gar malu.
Olu baltumus kopā ar šķipsniņu sāls sakuļ līdz stingrām putām, tad pievieno 175 g cukuru un turpina putošanu.
Kad olu baltums un cukurs ir saputots, etiķ samaisa ar kartupeļu miltiem un to iemaisa olbaltuma masā.
Olu baltuma masu izklāj uz pergamenta un liek cepties pirmās 5 minūtes 180 grādu temperatūrā, pēc tam temperatūru samazina līdz 130 grādiem un cep aptuveni 1 stundu.
Kad kūka izcepusies, cepeškrāsni izslēdz, bet kūku laukā vēl neņem. To atstāj cepeškrāsnī līdz pilnīgai atdzišanai.
Īstai „Pavlovas kūkai” no ārpuses ir jābūt trauslai, bet iekšpusē – maigai, mīkstai un nedaudz staipīgai kā zefīrs.
Krēmam saldo krējumu saputo ar 40 g cukura.
Krēmu kārto uz bezē cepuma un rotā ar sezonas augļiem un ogām.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām