Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Rulete, kas ne tikai labi garšo, bet arī izskatās neparasti, gluži kā pēc viesuļvētras
Olām dzeltenumus atdala no baltumiem. Olu dzeltenumus saputo ar 15 g cukura. Pievieno eļļu, pienu, vaniļas ekstarktu un atkal saputo.
Olu masā iesijā miltus un škipsniņu sāls. Visu samaisa.
Citā bļodā puto olu baltumus. Kad olas baltums saputos līdz putām, pamazām pieputo 45g cukuru. Olu baltumus puto, līdz izveidojas noturīga konsistenence. Tik noturīga, ka pat apgriežot bļodu otrādi, saputotie olbaltumi nekrīt no bļodas laukā.
Olu dzeltenumu masu sadala uz pusēm. Vienai pusei piejauc 14 g kakao un samaisa. Otru pusi atstāj, kā ir. Arī saputotos olu baltumus sadala uz pusēm un katru no tām iecilā savā olu dzeltenumu masā - vienu brūnajā , otru dzeltenajā.
Pannā, kas izklāta ar cepampapīru vai cepšanas paklājiņu, ielej gaišo mīklu un izlīdzina. Tad uz tās uzmanīgi uzklāj brūno mīklas daļu. To vieglāk ir izdarīt ar konditorejas maisiņu. Ar karotes kātu mīklā ievelk horizontālas un vertikālas svītras.Karotes kāts ir jāiegremdē mīklā tik dziļi, lai tas skartu pannas apakšu.
Biskvītu liek cepties, gatavību pārbaudot ar koka irbulīti. Ja, to iedurot bisvkītā, pie tā nekas nepielīp, biskvīts ir gatavs.
Krēmam saputo saldo krējumu ar 15g cukura. Kad saldais krējums saputos iemaisa 3 g kakao.
Gatavo biskvītu, vēl siltu, satin vaļīgā rullīti. Kad tas ir atdzisis, to atritina, iesmērē krēmu un atkal satin.
Viesuļvētras ruleti ieliek vismaz uz pāris stundām ledusskpaī atdzesēties.
Lūdzu pievērsiet uzmanību, ka sastāvdaļu daudzums ir paredzēts nelielai pannai. Ja vēlaties cept lielāka izmēra ruleti, sastāvdaļu daudzums jāpalielina
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām