sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Gagarina kūka


recepte-gararina-kuka-cake-recipe

180 °C

40 min

26 cm

1 h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 4101 kcal
100 gramos: 368 kcal

Kad Jurijs Gagarins pēc pasaulē pirmās kosmiskās misijas viesojies Polijā, viņš cienāts ar šādu kūku. Gagarinam tā tik ļoti iegaršojusies, ka pēc tam šo kūku tā vien tikai saukuši.

Kad pirmo reizi to izcepu ģimenei, dzīvesbiedrs izsaucās: "Tā taču dzelzceļnieku kūka!" Izrādās staciju bufetēs padomju laikos ceptas un tirgotas ļoti līdzīgas kūciņas. Tiesa, bez olbaltuma putu mākonīšiem un šokolādes daļas. Bet cepums un ievārījums gan ir bijis.

Upeņu ievārījuma vietā var izmantot jebkuru citu ievārījumu
Pagatavošana:

Bļodā ieber miltus, pieber sāli un sodu un iekapā sviestu. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu dzeltenumus saputo ar pusi no cukura un tad saputoto olu masu iemaisa miltos. Mīklu saveļ bumbā un sadala trīs daļās.

Vienu daļu ieliek ledusskapī. Otrai pieliek kakao, samīca un ieliek saldētavā. Saldētavā ieliek arī trešo daļu.

Pēc vienas stundas olbaltumus saputo ar pāri palikušo cukuru.

No ledusskapja izņem pirmo mīklas daļu. To izrullē un ieklāj kūkas formā.

Uz tās uzklāj ievārījumu. Ja tas ir pašķidrs, pārkaisa ar kartupeļu miltiem.

No saldētavas izņem otro mīklas daļu - kakao mīklu, un to sarīvē uz rupjās rīves. Sarīvētās mīklas skaidiņas izklāj uz ievārījuma.

Uz šokolādes mīklas skaidiņām uzklāj saputotos olu baltumus un tad izņem no saldētavas trešo mīklas daļu.

Arī to sarīvē uz rupjās rīves un mīklas skaidiņas pārber pār saputoto olbaltumu.

Kūku liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī. Gatavību var noteikti pēc cepuma krāsas. Ja tas ir izcepies un gaiši brūns, kūka ir gatava.

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē