Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Ātri pagatvojama kūka, kas pēc garšas atgādina slaveno Napoleonkūku
Tā ir pagatvojama daudz ātrāk, jo tās gatavošanā izmanto gatavus cepumus Austiņas.
Vaniļas pāksts vietā var izmantot 1 tējk vaniļas ekstrakata vai 1 ēdamk vaniļas cukura.No sākuma pagatavo krēmu.
Katliņā ielej pienu, ieliek vaniļas pāksti, un uzliek pienu karsēties. Kamēr tas karsējas, olas sakuļ ar cukuru. Pēc tam olu masā tam iemaisa kukurūzas cieti.
No piena izņem vaniļas pāksti, pārgriež to uz pusēm, izkasa sēkliņas un ieber tās atpakaļ karstajā pienā. Pusi no uzkarsušā piena ielej olu masā un samaisa. Tad olu masu ielej atpakaļ katliņā un uz lēnas uguns karsē, nepārtraukti maisot. Kad masa sabiezējusi, katliņu noņem no uguns, pievieno norīvēta apelsīna mizu un iekuļ krēmā sviestu. Krēmu noliek atdzesēties, pārklājot to ar pārtikas plēvi tā, ka tas pieskaras virsmai. (Tas nepieciešams, lai atdziestot, krēmā neveidotos bieza virskārta.)
Kad krēms atdzisis, kūkas vai kādā citā formā izklāj cepumus Austiņas vienā kārtā. Uz tā uzsmērē krēmu, tad atkal uzliek cepumu kārtu un krēmu. Tādā veidā kūku veido tik augstu, cik vēlas.
Kūku nobeidz ar krēma kārtu. Kūku ieliek ledusskapī vismaz uz pāris stundām. Dekorē, pārsijājot ar kakao.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām