Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Lai gan to sauc par mākoņmaizi, pēc izskata tā atgādina pankūciņas, bet pēc garšas - omleti. To var izmantot gan kā picas pamatni, gan maizes vietā, kombinējot ar sieru, svaigiem dārzeņiem utt.
Šo recepti izdomāja Atkinsa diētas (zemas ogļhidrātu diētas ) sekotāji un īsā laikā tā iekaroja arī neatkinsa diētas piekritēju.Mākoņmaizītēm var pievienot dažādās garšvielas, lai padarītu tās izteiksmīgākas vai pikantākas, piemēram, ķiplokus vai ķilpoku pulveri, papriku, čili, estragonu utt.
Šo mākoņmaizi var gatavot arī saldajā variantā - pasniedzot ar pūdercukuru, kanēli, sīrupu, ogām vai augļiem. Tikai tad mīklai jāpieliek mazāk sāls.
Olu balumus atdala no dzeltenumiem.
Olu baltumus saputo ar šķipsniņu sāls un cepamo pulveri.
Citā bļodā olu dzeltenumus saputo ar svaigo sieru.
Saputotajā siera masā iecilā olu balstumus.
Uz cepešpannas ar ēdamkaroti liek nelielas pankuciņas un cep sakarsētā cepeškrāsnī.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām