sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Kūka Māmiņdienā


recepte-kuka-recipe

175 °C

35 min

24 cm

h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 6242 kcal
100 gramos: 260 kcal

Rīgas dzirnavnieka kūku meistarklasē pirms māmiņdienas ik gadu top kūkas mammām. Šogad kūku meistarklasē kūkas cepa arī Roberto, Kašers, Aija Vītoliņa (Amber), Valters Krauze, bobslejisti – olimpiskais čempions Daumants Dreiškens un Eiropas čempions Mārcis Rullis - Rīgas dzirnavnieka kūku meistares Nataļja Lagzdiņas vadībā. Šī ir mana dāvana manai mammai. Otru - tieši tādu pašu mājās pēc šīs pašas receptes izcepu, lai pacienātu kolēģes, kas ir māmiņas burvīgiem bērniem.

Pagatavošana:

Biskvītam gatavo burkānu kūkas miltu maisījumu ber bļodā, pievieno ūdeni un eļļu, kārtīgi samaisa. Lej ietaukotā cepamajā formā (20-24 cm) un cep cepeškrāsnī 175 grādu temperatūrā apmēram 30-35 minūtes. Atdzesē un tad pārgriež horizontāli uz pusēm.

Bļodā liek krējumu, krēmsieru un sāk putot, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru un 10 g vaniļas cukura. Puto ar vidējo ātrumu līdz viendabīgai masai. Kad krēms gatavs pievieno mango biezeni.

Smilkšērkšķu krēmam liek bļodā olas dzeltenumus, olu, smiltsērkšķu sulu, 10 g vaniļas cukuru , cukuru, sviestu un, nepārtraukti maisot, karsē ūdens peldē, līdz bļodā krēmam gar malām parādās mazi burbulīši un masa ir nedaudz sabiezējusi, līdzīgi skābā krējuma konsistencei. Krēms šādu konsistenci sasniedz pēc 8-12 minūtēm. Bļodiņu pārklāj ar pārtikas plēvi tieši pāri krēmam (nevis bļodas virspusei) un liek vēsumā atdzesēties. Atdziestot krēms vairāk sabiezē, pēc tam to var ieliet slēgtā traukā, ko uzglabāt ledusskapī.

Kad biskvīts atdzisis un krēmi gatavi, var ķerties pie kūkas kopā likšanas. Uz apakšējās biskvīta daļas uzsmērē smiltsērkšķu krēmu, un uz tā - 1/3 krēma. Ja biskvīts cepot izveidojis cepurīti, tad līdzenākai kūkas virsmai cepurīti var nogriezt nost un sadrupināt priekš kūkas maliņu dekorēšanas vai arī biskvītu apgriezt ar kājām gaisā, tad kūkas virspuse būs līdzena. Uz kūkas virsmas un sāniem uzsmērē atlikušo krēmu. Dekorē ar augļiem un ogām.

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē