Otrdiena
7. Janvāris
Šodien vārda dienu svin
Digmārs, Juliāns, Rota, Zigmārs
Otrdiena
7. Janvāris
Šodien vārda dienu svin
Digmārs, Juliāns, Rota, Zigmārs
No šīs mīklas var gatavot sāļos cepumus un buljona pīrādziņus. Dažādībai mīklai var pielikt dažādas garšvielas, piemēram, ķimenes, papriku, estragonu.
Cepumi vislabāk garšos tikko cepti. Nākamajā dienā tie būs palikuši cietāki un sīkstāki.
Vārītus kartupeļus sastampā un samaisa ar mīkstu sviestu. Svarīgi, lai kartupeļu masa būtu viendabīga. Ja tā nav, tad to var sablederēt vai izspiest caur sietiņu.
Kartupeļu masā iemaisa olas dzeltenumu, pieber šķipsniņu sāls un iesijā miltus.
Mīklu samīca bumbā, ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī atdzesēties vismaz uz stundu.Tad mīklu izņem no ledusskapja, sadala 10 daļās un katru daļu izrullē atsevišķi. (Lai mīkla neliptu pie virsmas un mīklas ruļļa, virsmu un rulli pirms rullēšanas apkaisa ar miltiem.)
Izrullētās plāksnes saliek vienu virs otras un vēlreiz visas kopā izrullē.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām