Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Visgaršīgākie kartupeļu cepumi ir svaigi cepti. Nākamajā dienā tie paliek cietāki un sīkstāki.
Šo mīklu var izmantot arī pīrādziņu gatavošanai.
Mīklai vārītus kartupeļus sastampā un samaisa ar mīkstu sviestu. Svarīgi, lai kartupeļu masa būtu viendabīga. Ja tā nav, tad to var sablederēt vai izspiest caur sietiņu.
Kartupeļu masā iemaisa olas dzeltenumu, pieber šķipsniņu sāls un iesijā miltus.
Mīklu samīca bumbā, ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī atdzesēties vismaz uz stundu.Tad mīklu izņem no ledusskapja, sadala 10 daļās un katru daļu izrullē atsevišķi. ( Lai mīkla neliptu pie virsmas, to un rulli pirms rullēšanas apkaisa ar miltiem.)
Izrullētās plāksnes saliek vienu virs otras un vēlreiz visas kopā izrullē.
No mīklas izspiež vai izgriež vēlamās formas cepumus. Apsmērē ar olu un apkaisa ar rīvētu sieru. Liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām