Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Mīklai olas saputo ar cukuru, pielej pusi piena un izmaisa. Masā iesijā miltus, šķipsniņu sāls un izmaisa. Turpinot maisīt, mīklai pievieno pienu, līdz izveidojas plāno pankūku mīklas konsistencei līdzīga mīkla.
Katliņā sakarsē eļļu. Kad tā ir uzkarsusi, tajā iegremdē rozīšu formiņu, lai tā sakarst. Tad to izņem no eļļas, iegremdē mīklā un tad atkal karstajā eļļā. No dažām formām cepums pats noslīdēs un tas būs signāls, ka cepums gatavs, bet no dažām cepums ir jānoņem ar naža vai dakšas palīdzību. Gatavos cepumus novieto uz papīra salvetēm, lai atbrīvotos no liekās eļļas.
Pirms pasniegšanas trauslās rozītes pāsijā ar pūdercukuru.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām