sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Biezpiena šokolādes drupačkūka


recepte-kuka-cake-recipe

180 °C

40 min

cm

2 h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 4590 kcal
100 gramos: 271 kcal

Kraukšīgķas drupačas augšā, drupačas apakšā, bet pa vidu maiga biezpiena masa.

Kūku var gatavot arī bez konservētiem persikiem vai arī, piemēram, ar žāvētām aprikozēm.

Pagatavošana:

1 olai atdala olas baltumu no dzeltenuma. Olas baltums būs vajadzīgs biezpiena masai, dzeltenums - drupačām.

Pildījumam sablendē biezpienu ar 100 g cukura, atdalīto olas baltumu un pārējām olām. No konservētiem persikiem (no 1 bundžas) notecina sīrupu. Pusi no konservētiem persikiem sagriež gabaliņos un iemaisa biezpiena masā. Otru pusi atstāj dekorēšanai.

Drumstalām bļodā sajauc miltus,80 g cukura, šķipsniņu sāls, atdalīto olas dzeltenumu un kakao. Uz rīves rīvē aukstu sviestu, iejaucot to miltu, cukura un kakao masā, veidojot drumstalas.

Kūkas formā (vēlams ar noņemamām malām) ieber 2/3 no drumstalu masas. To izlīdzina pa apakšu un sāniem. Viducī ieliek biezpiena masu un virsu noklāj ar pāri palikušajām drumstalām.

Kūku cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 40 minūtes.

Kad kūka gatava, to izņem no cepeškrāsns un istabas temperatūrā atdzesē. Pēc tam tā noteikti jāieliek ledusskapī, lai kūkas viducī esošais krēms sastingtu. Tas prasīs aptuveni 1-2 stundas. Pirms kūkas pasniegšanas to dekorē ar persiku šķēlītēm.

Ja biezpiena masa ir šķidra, tad tajā var iemaisīt aptuveni 25 g kartupeļu cietes.

Lai kūka izdotos, labāk izmantot 9% biezpienu, jo vājpiena biezpiens sulosies.

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē