Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Šo groziņu pagatavošana prasa aptuveni 15 līdz 20 minūtes, bet rezultāts ir izcils.
Siera daudzumu kartupeļu groziņam katrs var variēt pats-jo siers būs vairāk, jo groziņš būs stingrāks, bet arī treknāks.
Desas vietā, protams, var izmantot arī citas piedevas, piemēram, dārzeņus vai arī vispār iztikt tikai ar omletes masu.
Groziņus var nosegt arī ar siera cepurīti, ja vēlas sierīgāku garšu.
Gatavos groziņus nevajag steigties uzreiz izņemt arā no mafinu formiņām,jo to būs grūti izdarīt. Mazliet atdziestot, groziņa sāni, pateicoties sieram, sacietēs un tos būs vieglāk izņemt. Taču nevajag arī gaidīt, lai tie atdziest pavisam, ja vien nav vēlme mieloties ar aukstu omleti.
Olas skuļ ar dakšiņu, pievieno pienu un maltus piparus (vai kādas citas garšvielas), kārtīgi izmaisa.
Mafinu pannu vai cepamās formiņas no iekšpuses iesmērē ar sviestu vai eļļu.
Sarīvē kartupeļus, sieru un sajauc abus sarīvētos produktus kopā.
Katrā mafinu formā ieliek siera kartupeļu masu un izspaida pa formas iekšpusi, lai veidojas groziņš. Katrā groziņā ieliek kubiņos sagrietu desu un pārlej ar olas masu.
Liek cepties sakarstētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 12-15 minūtes.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām