sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Netradicionāla medus kūka


recepte-medus-honey-recipes

180 °C

12 min

cm

h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 4571 kcal
100 gramos: 279 kcal

Gatavojot sieru, pāri paliek sūkalas, ko lielākoties izlej laukā. Taču īstenībā tas ir produkts ar bagātīgu bioloģiski aktīvo vielu kompleksu. Piena sūkalās ir aptuveni 200 vērtīgu, cilvēka organismam nepieciešamu sastāvdaļu, kuru vidū ir gan organiskās skābes, gan olbaltumvielas, pilns neaizstājamo aminoskābju spektrs, B grupas vitamīni, folskābe, kālijs, kalcijs, fosfors, magnijs, dzelzs u.c. Sūkalas var izmantot gan skaistumkopšanā, gan arī no tām gatavot gardus ēdienus, piemēram, medus kūku.

Pagatavošana:

Sūkalās iemaisa 100 g cukura un medu, un maisa kamēr abi saldinātāji izšķīduši. Tad iemaisa eļļu. Miltus samaisa ar cepamo pulveri. Miltos izveido bedrīti un tajā ielej nedaudz sūkalu un eļļas maisījuma. Ar karoti apmaisa un atkal pielej sūkalu un eļļas maisījumu. Tā rīkojas, kamēr viss šķidrums iemaisīts un iemīcīts miltos. Mīklu apklāj ar pārtikas plēvi un atstāj atpūsties vismaz uz 30 minūtēm.

Gatavo mīklu sadala tik daļās, cik kārtas vēlas cept. Šajā brīdī var rīkoties divējādi - vai nu mīklu uzlikt uz pannas un ar miltainiem pirkstiem izspaidīt pa pannu (vai arī ar karoti izlīdzināt) vai arī uz miltainas virsmas katru daļu izrullēt. Rullējot iespējams iegūt plānākas kārtas, bet tās būs arī miltainākas. Izspaidot vai izsmērējot mīklu pa pannu, cepums sanāks pufīgāks.

Neatkarīgi no tā, kuru metodi izvēlas, pirms cepšanas cepumu sabaksta ar dakšiņu un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī. Cep līdz brīdim, kamēr cepums kļūst zeltaini brūns (tas ir, aptuveni 12 -15 atkarībā no cepeškrāsns un kūkas kārtas lieluma/

Katru izcepto kūkas kārtu atdzesē uz taisnas virsmas.

Krēmam skābo krējumu samaisa ar 30 g jeb 2 ēdamkarotēm cukura un vaniļas cukuru. To iesmērē starp visām kūkas kārtām un ar krēmu nosmērē arī kūkas virsu un sānus.

Gatavu kūku var rotāt, kā vien sirds vēlas. Visvienkāršākais - ar kakao, ko izsijā virs kūkas.

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē