Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Itāļi ļoti aizraujas ar Lieldienu ēdienu gatavošanu, jo Lieldienas - tie šai nācijai ir ļoti svarīgi svētki. Daudzās ģimenēs šajos svētkos mielojas ar pastiera - no rikottas siera un olām gatavotu pīrāgu, ko gatavo pēc paaudžu paaudzes mantotas receptes. Nezinu, cik šī recepte ir autentiska, taču kūka garšo labi.
Kūkas pamatnei gatavo mīklu: sviestu saputo ar 100 g cukura. Pēc tam saputotajā masā ieputo 1 olu (-as). Izsijātos miltos izveido bedrīti, ielej tajā saputoto masu un ātri sajac.
Mīklu ietin pārtikas plēvē un noliek vismaz uz pusstundu atpūsties ledusskapī.
Mīklu izrullē un ieklāj kūkas formā tā, lai veidotos arī sānu malas. Kūkas formu ar visu mīklu vēlreiz ieliek ledusskapī.
Pildījumam rikottas sieru sajauc ar 45 g cukura, 2 olām un kukurūzas cieti. Kūkas formu izņem no ledusskapja, ar dakšiņu sabaksta kūkas apakšā ieklāto mīklu, lai tā izceptos vienmērīgi, un ielej pildījumu. Ja vēlas, kūku var bagātināt ar žāvētiem augļiem.
Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 30-40 minūtes, tas ir, kamēr cepumu maliņas kļūst zeltaini brūnas. Tad kūku var izņemt no cepeškrāsns un atdzsēt. Dziestot arī pildījums sacietēs.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām