Trešdiena
8. Janvāris
Šodien vārda dienu svin
Ivanda, Gatis
Trešdiena
8. Janvāris
Šodien vārda dienu svin
Ivanda, Gatis
Covid-19 pandēmijas laikā IKEA restorāni un veikali daudzās valstīs ir slēgti. Lai atbalstītu uz uzmundrinātu līdzcilvēkus, uzņēmums savā Twiter kontā atklājis vienu no saviem rūpīgāk glabātākajiem noslēpumiem - ikonisko IKEA gaļas bumbiņu recepti.
Missing your IKEA meatball fix? We’ve created a recipe for you to recreate this delicious dish in the comfort of your own home #IKEAmeatballs pic.twitter.com/d89lRsJxH7
— IKEA UK (@IKEAUK) April 20, 2020
Malto liellopu gaļu, malto cūkgaļu, smalki sakapātus sīpolu, 1 ķiploka daiviņu, rīvmaizi un olu samaisa. Pievieno pienu, krietni pārkaisa ar sāli un pipariem un atkal samaisa.
No gaļas masas izveido mazas, apaļas bumbiņas. Novieto tās uz tīra šķīvja, pārsedz un ieliek ledusskapī uz 2 stundām (lai palīdzētu tām saglabāt formu cepšanas laikā).
Bumbiņas apcep uz karstas pannas no visām pusēm.
Tas tās pārliek cepešpannā un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī (180 grādos) aptuveni 30 minūtes.
Krējuma mērcei pannā izkausē sviestu. Pieliek miltus un turpina cept vēl 2 minūtes, nepārtraukti maisot. Pēc tam pievieno dārzeņu buljonu, liellopu buljonu un turpina maisīt. Beigās pievieno biezu krējumu, 2 ēdamkarotes sojas mērces un 1 ēdamkaroti Dižonas sinepju.
Samazina karstumu un, turpinot maisīt, ļauj mērcei sabiezēt.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām