sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Ķirbju kanēļmaizītes


recepte-kanelis-cinamon-recipe

180 °C

25 min

cm

h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 3314 kcal
100 gramos: 279 kcal

Pagatavošana:

Pienu un ķirbju biezeni uzsilda. Atsevišķā traukā saputo 1 olu, tad to pievieno piena ķirbja masai. Pievieno arī cukuru un 25 g sviesta. Citā bļodā miltus samaisa ar 1 nepilnu tējkaroti kanēļa, kardmeonu, ingveru. Vienā bļodas stūrī ieber sāli, otrā sauso raugu un tad visu samaisa. Tad miltos iejauc ķirbju masu un mīca mīklu. Samīcīto mīklu saveļ bumbā , pārsedz ar dvieli un atstāj raudzēties aptuveni uz 1 stundu (mīklai jādubutojas apjomā).

Kad mīkla uzrūgsi, to sadala 6 daļās. Katru daļu uz miltainas virsmas izrullē taisnstūrī. Uz tā uzsmērē sviestu plānā kārtiņā, uzber brūno cukuru un kanēli vienmērīgi pa visu taisnstūri. No platākās malas to sarulē ruletē un tad to ar asu nazi pargriež gareniski uz pusēm. Katru no tām saritina aplītī un ieliek cepamajā formā. Tā rīkojas ar visām sešām mīklas daļām.

Kad cepamā forma ir pilna, to atkal pārsedz ar dvieli un vēl reizi uzraudzē aptuveni 45 minūtes. Pirms bulciņas šaut krāsnī, tās nosmērē ar sakultu olu. Tad liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī. Bulciņu gatavību vēlams palūkot pēc aptuveni 20 minūtēm. Ja tās vēl nav gatavas, cepšanu turpina. Pēc manas pieredzes šo bulciņu cepšana nekad nav prasījusi vairāk nekā 30 minūtes. Parasti izcepas ātrāk.

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē