Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Iedvesmojoties no idejas par cauraudzīša "kūpināšanu" ar sīpolu mizām, tapa sīpolu mizās gatavoti vistu spārniņi. Ideāla ballīšu vai piknika uzkoda.
Grašvielas var katrs likt pēc savas vēlmes un arī etiķis nav obligāts. Tāpat nav vajadzības svērt sausās sīpolu mizas. Uz 700 g spārniņu pietiek ar divām palielām saujām.
Sausām sīpolu mizām uzlej ūdeni un liek vārīties aptuveni uz 20 minūtēm. Tad sīpolu mizas nokāš un novārītajā šķidrumā ieliek vistu spārniņus, pieber sāli pēc garšas (es liku 1 tējk), garšvielas, iegriež ķiplokus un liek vārīties.
Šķidrumam ir jābūt tik daudz, lai visi spārniņi būtu nosegti. Vāra aptuveni 30 minūtes.
Tad pielej 2 tējakrotes rīsu etiķa.
Turpina vārīt vēl 10 minūtes
Gatavos spārniņus izņem no šķidruma un atdzesē - uzkoda gatava.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām